گزارشدهی
پس از ارزیابی وضعیت پروژه، باید نتیجه را به برخی از ذینفعان گزارش کنید. اعضای تیم باید از وضعیت پروژه آگاه باشند تا بتوانند کار خود را بر آن پایه اصلاح کنند. برخی لایههای مدیریتی سازمان هم باید از وضعیت پروژه باخبر باشند. اگر کارفرمایی بیرون سازمان داشته باشید هم بیگمان از شما انتظار گزارش خواهد داشت.
در بیشتر مواقع نمیتوان با فقط یک نوع گزارش با همه ذینفعان ارتباط مناسب برقرار کرد. برخی نیاز به اطلاعات فنی و برخی مدیریتی دارند. برخی نیاز به اطلاعات تفصیلی دارند و برخی کلان. چند نوع گزارش که برای پاسخگویی به همه نیازها کافی باشد طراحی کنید و در فهرست ذینفعان هم مشخص کنید که هر فرد قرار است چه نوع گزارشی دریافت کند. پس از فرستادن گزارش، با ذینفعان گفتگو کرده، کارآمدی گزارش را ارزیابی کنید. باید دایما به دنبال یافتن راههایی برای بهبود گزارشهای خود باشید.
ذینفعان به درجههای مختلفی گرفتار هستند و بسیاری از آنها صبر و حوصله ندارند. از این رو، گزارشهای خلاصه و سرراست کارآمدتر هستند. برخی از ذینفعانتان پافشاری خواهند کرد که گزارشهای تفصیلی برایشان بفرستید، ولی حتی در آن حالت هم گزارشی تکصفحهای به آن پیوست کنید، زیرا هنگامی که گزارش تفصیلی درخواست میکنند بیشتر از این روست که مطمئن باشند زیرساخت و توانایی کافی را برای ارزیابی پروژه دارید، ولی طولانی بودن گزارش باعث میشود که در مطالعه آن سهلانگاری کنند. وجود گزارش تکصفحهای در کنار گزارش تفصیلی این مشکل را حل خواهد کرد.
هیچ الزامی ندارد که همه گزارشهایتان کاغذی باشند. گاهی بهتر است که گزارش بر روی تختههای بزرگ در محل پروژه قرار داشته باشد. اگر ذینفعان هممحل نیستند، به جای تخته فیزیکی میتوان از داشبوردهای اینترنتی استفاده کرد. چنانچه از این شیوه ارتباطی استفاده میکنید، باید مطمئن باشید که ذینفعان وجود داشبورد را فراموش نمیکنند و از پروژه باخبر میمانند؛ برای نمونه، میتوانید پس از هر بهروزرسانی ایمیلی فرستاده، وجود نسخه تازه را اعلام کنید.