ارزیابی
هنگامی که به جای واقعیتهای عینی با جنبههای انسانی سر و کار داشته باشیم، روشهای متعین کارایی کافی نخواهند داشت و لازم است که تطبیقی پیش برویم. از آنجایی که مدیریت ذینفعان مسئلهای کاملا انسانیست، باید رویکردتان در این حوزه تطبیقی باشد و بهجای ساخت برنامهای کاملا تفصیلی در آغاز کار، برنامهای ساده آماده کرده، زمینهای فراهم کنید که بتوانید با اجرای آن برنامه بازخورد مناسب دریافت کرده، برنامهها را برای دوره بعد بهبود دهید.
برای تطبیق با محیط باید دایما کارایی برنامههای مدیریت ذینفعان را ارزیابی کنید. برای نمونه، اگر گزارشی برای گروهی از ذینفعان میفرستید، با آنها تماس بگیرید و گفتگو کنید تا مطمئن شوید که پیام اصلی گزارش به خوبی منتقل شده است. شاید به این نتیجه برسید که گزارش برای برخی از آن افراد کارآمد بوده است، ولی گروهی دیگر هنوز گزارش را مطالعه نکردهاند. شاید گروه دوم محدودیت زمان دارند و لازم است گزارش سادهتر و کوتاهتری برایشان بفرستید.
فکر خوبیست که در هر متدولوژیای که دارید روند ارزیابی رضایت ذینفعانی که در P3.express شرح داده شده است را نیز پیادهسازی کنید. در این سیستم، نظرسنجی گمنامی برای همه ذینفعان درونی و بیرونی پروژه فرستاده میشود. از نتیجه نظرسنجی برای طراحی برنامههای بهبود در دوره بعد کمک گرفته میشود.