فرآیند تدوین پمباک
پمباک و سایر استانداردهای PMI با روندی مطابق با آنچه برای تدوین استانداردها در موسسه استاندارد آمریکا (ANSI) تعریف شده مدیریت میشوند. در ویرایشهای نخستین تلاش بر این بود که این روند تا جای ممکن با آنچه موسسه بینالمللی استانداردسازی (ISO) انتظار دارد نیز همخوان باشد، ولی متاسفانه این توجه در سالهای اخیر کمتر شده است.
متاسفانه PMI در عمل موسسهای بینالمللی نیست، بلکه موسسهایست آمریکایی که بیشتر نقاط جهان فعال و شناختهشده است. این مسئله از سوی بسیاری کمبودی زیربنایی به شمار میرود.
تیم تالیف پمباک دوازده عضو داشت و من هم یکی از این افراد بودم. اعضای تیم از نقاط مختلف جهان و با پسزمینهها و مهارتهای گوناگون انتخاب شده بودند و تدوین استاندارد را بردوش داشتند. تیمی هم برای رهبری پروژه وجود داشت که مسئول هماهنگیها، نظارت بر مطابقت کارها با الزامات موسسه و همانند آن بود.
گروهی حدودا هفتاد نفره مسئولیت مرور خروجیهای تیم تالیف را در زمان کار داشت. در پایان، پیشنویسی از محتوا در اختیار عموم قرار گرفت و حدود ششصد نفر دیدگاههایشان را در اختیارمان قرار دادند. دیدگاهها گونهای میان اعضای تیم تالیف بخش شد که هر دیدگاه را دو نفر مستقل از هم بررسی کنند و درباره آن تصمیم بگیرند. اگر تصمیم آن دو عضو یکسان نمیبود، نفر سومی هم دیدگاه را بررسی میکرد و بر پایه رای اکثریت در میان این سه عضو درباره اعمال کردن یا نکردن دیدگاه دریافتی تصمیم گرفته میشد.
پس از بهبود پیشنویس بر پایه دیدگاههای دریافتی، نسخه نهایی آماده و در ۲۰۲۱ منتشر شد. بر پایه قواعد ANSI، مشابه این روند باید حداکثر تا پنج سال دیگر تکرار و ویرایش تازهای از استاندارد منتشر گردد.