وقتی حجم و فوریت کارها بالا میره
وقتی حجم و فوریت کارها بالا میره باید چیکار کرد؟ شاید اکثر آدمها به زبون نیارن، ولی کاری که عملا میکنن اینه که سعی میکنن سریعتر و بیشتر کار کنن. این یه اشتباه مطلقه!
روبرویی با بحران
وقتی تو چنین وضعیتی قرار میگیرین به جای اینکه بلافاصله سرعت یا مقدار کارتون رو اضافه کنین، بشینین و خیلی سر فرصت به این فکر کنین که چطوری باید عمل کنین. آیا میشه روش کار رو عوض کرد تا بشه اون رو به موقع تموم کرد؟ آیا میشه بعضی کارها رو فعلا معلق کرد و روی کارهای ضروری تمرکز کرد تا به موقع تموم بشن؟ اصلا اگه به موقع تموم نشه چه اتفاقی میافته؟
باید تمام راهحلها رو سنجید و اونی که به نظر بهتر از همه میاد رو انتخاب کرد. افزایش سرعت و مقدار کار (مثلا تعداد ساعتی که تو روز کار میکنیم) معمولا از بهترین انتخابها نیست. یکی از مشکلاتش هم اینه که کیفیت رو میبره پایین و این معمولا به ضررمون تموم میشه.
مشکل بزرگتر برای کسایی که هروقت فشار کارشون بالا میره بدون اینکه به راهحلها فکر کنن صرفا بیشتر به خودشون فشار میارن اینه که عملا تو همین وضعیت باقی میمونن و هر از چندی با همین موقعیت برخورد میکنن و دوباره فقط به خودشون بیشتر فشار میارن؛ یه جورایی درجا میزنن. اگه به جای اون روی راهحلها فکر کنین و پیادهسازیشون کنین، هر بار یه مرحله پیشرفت میکنین؛ پیشرفتی که برای کسایی که تو حوزههای مدیریتی (مثل برنامهریزی و کنترل پروژه) فعال هستن خیلی لازمه.
بعد از بحران باید چیکار کرد؟
ماجرا حتی به پیدا کردن راه حل در زمان بحران ختم نمیشه. راه حلهایی که در زمان وقوع بحران میتونین انتخاب کنین معمولا ریشهای نیستن و حداکثر میتونن یه انتخاب خلاقاته و استراتژیک باشن که بهترین نتیجه رو تو اون شرایط خاص میدن. بعد از اینکه بحران رو پشت سر گذاشتین باید بشینین و فکر کنین ببینین دلیل ریشهای وقوع اون چی بوده و چه چیزهای دیگهای مشابه اون ممکنه وجود داشته باشه که در آینده براتون بحران ایجاد کنه. اونوقته که باید راهحلهای واقعی و ریشهای طراحی و اجرا کنین.