به تازگی سومین راهنمای عملی که در مورد استقرار مدیریت پروژه سازمانیه هم منتشر شده.
اولین نکتهای که باید بدونیم، معنی مدیریت پروژه سازمانیه که به OPM هم مخفف میشه. این OPM همونیه که تو ترکیب OPM3 هم قرار میگیره؛ یعنی موضوع مدل بلوغی که تو OPM3 تعریف میشه همون چیزیه که بحث این راهنمای عملیه.
طبق تعریف PMI از OPM، این مفهوم چهارچوبیه که تحقق استراتژیهای سازمان رو از طریق پرتفولیوها، طرحها و پروژهها فراهم میکنه. به عبارت دیگه مجموعه پرتفولیوها و طرحها و پروژههای سازمان و سیستمهای مدیریتی اونها رو با استراتژیهای سازمان هماهنگ میکنه و اونها رو واقعا به ابزارهایی برای تحقق این استراتژیها تبدیل میکنه.
میتونین شرکتهایی که توشون کار میکنین و احتمالا تو OPM بلوغ ندارن رو تصور کنین. آیا مثلا دقیقا مشخصه که پروژههایی که دارین انجام میدین به چه دلیل انجام میشن؟ یا صرفا چون میتونستین یه پروژهای رو بگیرین و قیمتش هم «به نظر» مناسب میومده اون رو پذیرفتین؟
تو یه شرکت باید به راحتی بتونیم بگیم که چه ماهیت و هویتی داره و میخواد چی باشه و به کجا برسه. بعد هم سیستمی داشته باشیم که مطمئن باشیم هر کاری تو شرکت انجام میشه در همون راستاس. این سیستم همون OPMه.
تو این راهنما مفهوم کلی OPM به تفصیل توضیح داده نمیشه. اگه علاقهمند باشین، منبع اصلی استاندارد OPM3 هست.
راهنمای عملی استقرار OPM شیوه ساماندهی شرکت رو از رویکرد OPM در این قالب توضیح میده:
آماده شدن برای استقرار OPM، شامل ارزیابی آمادگی سازمان، گردآوری تیم و امثال اون.
استقرار و بهبود OPM، شامل درک و مستندسازی وضعیت موجود، تعیین وضعیت هدف، برنامهریزی و تعریف پروژهها یا طرحهایی که برای استقرار OPM لازمه، اجرای برنامهها، ارزیابی منافعی که از استقرار حاصل شده، و در نهایت بهبود مستمر OPM
استقرار فرآیندهایی که اجرای OPM رو امکانپذیر میکنن، شامل هماهنگی با استراتژی، متودولوژی، حاکمیت، و مدیریت شایستگیها