دو سبک در برنامهریزی زمانی
من روشهای زمانبندی رو به دو حالت تقسیم میکنم:
- زمانبندی با انتهای آزاد
- زمانبندی با انتهای مقید
مهمترین نکته اینه که یکی از این دو روش رو انتخاب کنین و کاملا بهش پایبند باشین. اگه نیمه کاره یکی از این دو راهکار رو در پیش بگیرین، برنامههای خیلی نامناسبی به وجود میاد.
زمانبندی با انتهای آزاد
تو این حالت هیچ عنصر زمانی نباید وارد کنیم که حرکت فعالیتها رو به سمت آینده محدود بکنه. تمام عناصر فقط دوست دارن همه چیز رو به سمت آینده هل بدن.
فرجه و قیدهای “دیرتر از … شروع نشود”، “دیرتر از … تمام نشود”، “حتما در … شروع شود” و “حتما در … تمام شود” همه دوست دارن به شکلی مانع حرکت فعالیت به آینده بشن و در نتیجه نباید استفاده بشن.
خیلی از فعالیتها محدودیتهای تاریخی دارن. حداقلش اینه که کل پروژه نباید بعد از تاریخ خاصی تموم بشه. میتونین این تاریخها رو تو یه فیلد اختصاصی وارد کنین. تو زمان اجرا هم باید تاریخها رو چک کنین تا ببینین تاریخهای برنامهریزی شده دیرتر از تاریخهای تعیین شده نباشن.
تو این حالت مثلا Finish Variance میتونه بهتون بگه که فعالیتها چقدر به تاخیر افتادن.
زمانبندی با انتهای مقید
تو این حالت باید تمام قیدهای زمانی رو وارد کنین. یه قید “دیرتر از … تمام نشود” برای پروژه داریم و اگه تو قرارداد یا صورت جلسات تاریخهای دیگهای هم مشخص شده باشه، باید اونها رو هم به همین شکل وارد کرد. توجه کنین که این تاریخها معمولا “دیرتر از … تمام نشود” هستن، نه “حتما در … تمام شود”؛ به عبارت دیگه اگه کار رو زودتر از اون تاریخ تموم کنین هیچکس بهتون ایرادی نمیگیره.
تو این حالت اگه کار کند انجام بشه، زمانبندی فعالیتهاتون تاخیرها رو نشون نمیده و در عوض شناوریهاشون منفی میشه.
تو این حالت باید به جای Finish Variance به شناوری کل توجه داشته باشین که هیچی منفی نشه.
مقایسه روشها
هر دو روش قابل استفاده و کارآ و اصولیه. انتخاب با خودتونه. من شخصا ترجیح میدم از روش اول استفاده کنم، چون زمانبندیهایی که نشون میده با واقعیتهای قبلی متناسبه و مشکلات رو در قالب تاخیر منعکس میکنه، در حالی که دومی زمانبندیهاش متناسب نیست و تاخیر رو در قالب شناوری منفی نشون میده.
تو حالت اول اگه شناوری منفی داشته باشین یعنی برنامهتون ایراد داره و حواستون نبوده، این دو روش رو با هم مخلوط کردین.