مشکلات کتاب ریتا
قسمت مدیریت زمان کتاب راهنمای آزمون PMP ریتا مثالهای زیادی داره، که کاربردی هم هستن. ولی متاسفانه به نظر من اشکالات زیادی هم داره (الان نصف فصل رو ترجمه کردم).
یکی دو جا فرضهایی که برای حل مسئله کرده کافی نیست و سادهانگارانهس. مثلا چون فعالیتها با مدت زمانهای expected بحرانی بودن، فرض کرده که با حدهای بالا و پایین هم بحرانی هستن و مسئله رو حل کرده (و این فرض رو در صورت مسئله نیاورده)، در حالی که وقتی به جای مقادیر expected از مقادیر دیگهای استفاده کنیم میتونه مسیر بحرانی دیگهای به وجود بیاد. خوب، این ماجرا رو با اضافه کردن توضیح حل کردم.
کمی که جلوتر میایم، میخواد مدت زمانهای کل پروژه رو به همین ترتیب حساب کنه و قطعا باید جز به کل حساب کرد. ولی روشی که استفاده کرده به نظر من غلطه (صفحه 193).
باز جلوتر میایم و میخواد چیزی رو با مثال قبل توضیح بده. نتایج حل مثال قبل این بود که مدت زمان expected فعالیتهای A و B به ترتیب 28 و 62 روزه. انحراف معیارشون هم به ترتیب 5.5 و 8 روزه. این دوتا فعالیت بالاترین انحراف معیارها رو دارن. حالا سوال اینه که ریسک کدوم فعالیت بیشتره. نظر شما چیه؟
ریتا میگه فعالیت B بیشتره، چون انحراف معیارش بالاتره. ولی به نظر من درست نمیاد و لازمه که نسبت انحراف معیار رو به مدت expected بسنجیم، که در این صورت ریسک A بالاتر خواهد بود. مسئله سادهایه، فرض کنین یه فعالیت 10 روزه و اونیکی 100 روز، انحراف معیار اولی 8 روزه و دومی 9 روز؛ با شهودتون به من بگین که کدوم فعالیت پر ریسکتره؟ فعالیتی که مدت زمانش 10 روزه با انحراف معیار 8 روز (80٪) یا 100 روز با انحراف معیار 9 روز (9٪)؟
چون هرچی فکر میکنم این دوتا راه حل ریتا رو نمیدونم درست فرض کنم و از طرف دیگه دلم هم نمیخواد که نظر خودم رو بذارم به جای نویسنده، هردو تمرین رو حذف کردم؛ حداقل فعلا!
عقبافتادگی ترجمه کتاب داره روز به روز کمتر میشه. SPIt ترجمهم رسیده به 77٪، که کاملا ازش راضیام.
راستی؛ من چون خیلی به SPIt علاقه دارم و از SPI خوشم نمیاد اینطوری وضعیت رو میگم، در حالی که مقدار SPIt و SPI تو این پروژه برابره. به نظر شما چه وضعیتی حاکمه که این دو مقدار با هم برابرن؟
سه نفر از اولین کسایی که جواب درست و کامل رو برام ایمیل کنن نسخهای از کتاب رو (بعد از چاپ) هدیه خواهند گرفت (: لطفا جوابها رو فقط تا پیش از 25 تیر برام بفرستین.